Janët Rauschen

Geaardheidscoach | Vertrouwenspersoon | Vriendin

Ben je gay/lesbisch of biseksueel? Geboren in het verkeerde lichaam? Wil je niet in een hokje geplaatst worden? Voel jij je anders dan andere? Het zou niet uit moeten maken.

Dat dit niet altijd het geval is, daar weet ik alles van. 

Er komen struikelblokken op je pad. Van buitenaf, maar erger nog vaak van binnen uit. Je kan met jezelf in de knoop komen te zitten en problemen hebben met en rondom de buitenwereld.

En hierbij wil ik je graag helpen vanuit mijn eigen ervaring. Je hoeft dit proces niet alleen te doen!

Janet | uit de kast coaching

Just Be You! You are perfect! Just the way you are!

Janet Rauschen
Haai, Janet hier!

Geaardheidcoach, Trainer, Vertrouwenspersoon, Mentor? Hoe zal ik mezelf eens voorstellen? Growth coach? Bekt niet zo lekker… 

En eerlijk is eerlijk, het zit hem natuurlijk ook niet in ‘het naampje’, het draait om de inhoud. 

Vanuit verbinding, eigen ervaring en waarbij geen enkel verhaal te gek is, help ik mensen die momenteel worstelen met zijn of haar geaardheid en/of seksuele voorkeur. 

Ik weet dat je je heel erg alleen kunt voelen, ondanks dat je lieve vrienden en familie om je heen hebt. Het is een proces waar jij doorheen gaat en voor iemand die dit niet kent, kan het lastig zijn om te begrijpen welke gevoelens en emoties je voelt. De eenzaamheid die ik heb gevoeld, wil ik voor jou een stukje minder maken door dit proces samen aan te gaan. Ik weet wat je meemaakt! 

Je bent 100% safe bij mij, en je gaat aan de slag met een coach die je begrijpt als geen ander. Ik deel met jou mijn eigen ervaringen, en de praktische handvaten die ik heb ontwikkeld. Zodat je echt verbinding kunt maken tussen je hoofd en je hart.

Mijn coming out

Ik was 16 jaar en smoorverliefd op mijn beste vriendinnetje. Op een gegeven moment was er een  fase op school dat je je vriendinnen als begroeting een kus gaf op de mond. Deze fase heeft mijn wereld letterlijk op zijn kop gezet. Ze was prachtig en zette mijn hele lijf in vuur en vlam.

Het gevoel dat ik bij haar kreeg alleen al van een kus, had ik bij mijn vriendjes nog nooit gevoeld. Maar wat moest ik met deze gevoelens? Ik was verward, bang en in strijd met mezelf. In mijn hoofd kreeg ik gedachtes als ‘Waarom overkomt mij dit nou?’, ‘Waarom moet ik juist weer anders zijn dan anderen?’.

Een jaar lang heb ik gevochten tegen mezelf, en mijn gevoelens voor haar. De vele gesprekken die ik had met mijn beste vriendinnetje (mijn crush) liepen uit op ruzie, omdat dit voor beide de eerste keer was en volledig nieuw. Onze vriendschap kreeg een hele andere lading. 

Ik voelde mij in die tijd dood ongelukkig en bang! Wat zouden mijn vrienden ervan zeggen? Hoe zou de wereld naar mij kijken? Vragen die mij dag en nacht bezig hielden. Anderzijds merkte ik ook dat ik ongelukkig was als ik niet bij haar was, als ik niet tegen haar kon praten, en als ik langer zo zou doorgaan. We moesten een beslissing nemen, en hebben gezegd dat we ervoor zouden gaan. Dit is de beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt! Was tie makkelijk? Nee absoluut niet, maar op dat moment voelde het zo goed om mezelf te accepteren.  Ik was vrij, ik was verliefd en verlost….. dacht ik. Niet wetende waar ik allemaal nog tegen aan zou gaan lopen.

Janet | Uit de kast coaching

Wil je meer weten over mijn coming out, ervaringen en gevoelens? Bekijk dan:

Uit de kast coaching
Friends & Family

Mijn coming out wat betreft mijn vriendengroep was een makkie, gelukkig, bij hun kon ik zijn wie ik was. Het voelde dan ook niet raar als ik hand in hand liep met mijn vriendin terwijl zij erbij waren. Ik weet niet eens of ik dit ooit zo heb uitgesproken naar mijn vrienden, maar DANKJEWEL!

Maar dan de coming out bij mijn ouders…… DRAMA. Meer kan ik er niet over zeggen. Op een dag kwam ik thuis en me moeder stond in de keuken, tranen gingen over haar wangen en ze vroeg me: ‘Moet jij me niet iets vertellen?’. Ze wist het al, maar van wie? Die dag heeft ze me letterlijk uit de kast getrokken en ik kon het dus niet langer meer ontkennen.

Mijn moeder had het er moeilijk, ze zag voor mij een ‘standaard’ toekomst waarbij ik een relatie met een man zou krijgen, trouwen, kinderen etc. En dat plaatje was verwoest. Mijn vader begreep mij niet en wist ook niet te handelen. Mijn zusjes waren nog jong en moesten hieraan natuurlijk ook wennen, want ja ik was anders… Er speelde zoveel in die periode en de situatie werd ondraagbaar waardoor ik uit huis ben gegaan.

Afstand en tijd was nodig om te wennen aan mijn nieuwe toekomst. Er zijn wat jaren en menig gesprekken overheen gegaan voordat er volledige acceptatie was. Nu is alles zoals het hoort. Dit verhaal heeft natuurlijk ook 2 kanten, die van mijn ouders en die van mij, en beide ga ik met je delen. 

Wil je meer weten over mijn coming out, ervaringen en gevoelens? Bekijk dan:

Droom

Missie

Doel

Mijn missie is om via uit de kast coaching een community op te bouwen, waarin geen enkel verhaal of gesprek te gek is. Belangrijker nog; het zal een plek zijn waarin je je thuis voelt, waarin je met gelijk gestemde mensen in contact kunt komen.

Met interviews en gesprekken die ik op de website zal plaatsen, wil ik ALLES bespreekbaar maken. Hierbij kan je denken aan ervaringen uitwisselen over liefde, relatie en seks. Open en goud eerlijke gesprekken met als doel: Onderwerpen bespreekbaar maken waar je normaal niet zoveel van hoort, openheid creëren, acceptatie en respect.

Hiermee hoop ik dat je erkenning zult vinden en steun waardoor het allemaal net iets makkelijk voor jou en jouw omgeving wordt. Misschien heb je zelf ook een vraag die je graag beantwoord zou willen hebben. Stuur me dan een e-mail met daarin je vraag en wie weet zal je daar snel genoeg een antwoord op krijgen doormiddel van een interview of gesprek met iemand die in een soort gelijke situatie zit als jij.

I will help you design
the life you want.